Кулинарни рецепти » Триеница каша

 Триеница каша

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л вода
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. трохи от хляб
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Кипваме водата на огъня и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното, като внимаваме да не стане на бучки. Варим десетина минути, посоляваме и отстраняваме от огъня.

Отделно задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, зачервяваме с пипера и сипваме в кашата. Поръсваме хлебните трохи, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало