Продукти: (за 3-4 порции)
• 100 г ориз
• 100 г зрял черен фасул
• 1 зелена пиперка
• 100 г разтопено краве масло
• 3 ч.ч. вода
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка чесън на прах
• 1 ч.л. кимион
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза и фасула за 30-40 мин в студена вода. Отцеждаме и ги слагаме заедно с куркумата да се варят в кипящата подсолена вода. Варим на слаб огън, докато омекнат.
В сгорещеното масло запържваме чесъна, кимиона и ситно нарязаната пиперка. Заливаме ястието със запръжката и го сервираме горещо.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...