Продукти:
• 4-5 връзки лапад
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 4-5 скилидки чесън
• 5-6 стръка магданоз
• 2-3 стръка джоджен
• 3 с.л. брашно
• 5 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното олио до златисто и прибавяме почистения измит и нарязан лапад. Наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне.
После посоляваме, наливаме гореща вода, която да го покрие и варим 6-7 мин. Прибавяме млякото, разбито със счукания чесън и накълцания джоджен.
Варим още 5-6 мин, отстраняваме от огъня и поръсваме с нарязаните на кубчета яйца и наситнения магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...