Кулинарни рецепти » Карфиол с яйца и галета

 Карфиол с яйца и галета

Продукти: (за 5 порции)

• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, докато поомекне. Отцеждаме и го разпределяме в чинии за сервиране.

Запържваме леко галетата в сгорещеното масло. Прибавяме настърганите яйца, нарязания на ситно магданоз, лимоновия сок и сол на вкус. Разбъркваме и заливаме карфиола.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало