Кулинарни рецепти » Летни сарми

 Летни сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г пресни лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 връзки пресен лук
• 150 мл олио
• 1 щипка захар
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и попарваме лозовите листа.

Нарязваме лука на дребно, заедно с перата и го смесваме с ориза. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен, олиото, захарта, черен пипер и сол на вкус. Слагаме по малко от сместа върху лозовите листа и завиваме сармички, които не трябва да са много стегнати, защото оризът ще набъбне.

Подреждаме ги в тенджера, посоляваме, притискаме с чиния и заливаме с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко гореща вода. Сармите трябва да останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало