Продукти:
• 1 кг зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. зехтин
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления боб, лука и моркова на ситно. Слагаме в подходяща тенджера 4-5 с.л. зехтин, в който задушаваме лука и моркова.
След като омекнат, прибавяме зеления боб и доливаме с вода. Слагаме целите скилидки чесън и червения пипер и оставяме да ври на слаб огън.
Когато бобът омекне посоляваме и добавяме доматеното пюре. Оставяме да ври още 5-6 минути и поръсваме с нарязан копър.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...