Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг зелен фасул
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула на парчета.
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода. Слагаме скарата на дъното на тенджерата и разстиламе върху нея фасула. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим фасула 8 мин. Изцеждаме го.
Разтопяваме в отделна тенджера маслото и сипваме сварения фасул. Леко запържваме.
Разбиваме сметаната заедно с брашното и заливаме фасула с получения сос. Посоляваме и варим 10 мин на умерен огън.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...