Продукти: (за 4 порции)
• 500 г нахут
• сокът от 1 лимон
• 1 к.л. смлян черен пипер
• 1 к.л. настъргани корени от джинджифил
• 1 к.л. чесън на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сипваме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне.
Отцеждаме сварения нахут, слагаме го в голяма чиния за сервиране и поръсваме с лимоновия сок и подправките.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...