Кулинарни рецепти » Зеленчуци със сос бешамел

 Зеленчуци със сос бешамел
/Русия/

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г грах
• 150 г зелен фасул
• 3-4 моркова
• половин малка глава карфиол
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца, а морковите – на малки кубчета. Накъсваме карфиола на дребни розички. Заливаме всички зеленчуци с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и отцеждаме.

Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото. Разреждаме с млякото, посоляваме и варим, докато получим гъст бешамел.

Сипваме отцедените зеленчуци в тенджера, заливаме ги със соса и подгряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало