Продукти:
• 500 г спанак
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото и запържваме в него брашното. Прибавяме нарязания спанак, разбъркваме и задушаваме, докато спанакът поомекне. Посоляваме и наливаме гореща вода, колкото е необходимо, за да получим желаната гъстота. Варим на слаб огън 10-15 мин.
Отделно разбиваме яйцата с киселото мляко, поръсваме с наситнен магданоз и прясно смлян черен пипер и сипваме в кашата. Изчакваме отново да заври и отстраняваме от огъня. Поднасяме кашата топла, поръсена с натрошено сирене.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...