Продукти:
• 12 пиперки от туршия
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• джоджен или чубрица
Начин на приготвяне:
Изплакваме пиперките със студена вода и ги почистваме от дръжките и семето. Задушаваме ситно нарязания лук до омекване в 4 с.л. олио, прибавяме ориза и пържим 4-5 минути.
Подправяме сместа с червен пипер и стрит джоджен или чубрица и с нея напълваме пиперките. Нареждаме ги една до друга в тенджерка, заливаме ги с останалото олио и гореща вода, притискаме с чиния и варим на слаб огън.
Когато са почти готови, ги заливаме с размитото в малко студена вода брашно и варим още 5 минути. Поднасяме ги студени.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...