Продукти: (за 4 порции)
• 500 г лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 равни с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 15-20 маслини
• 10-12 зрънца черен пипер
• сол
Нарязваме лука на филийки. Задушаваме го в мазнината заедно с изчистения и нарязан на ивички чесън.
Когато лукът започне да се пържи и стане светлозлатист, посоляваме и прибавяме леко препеченото брашно. Запържваме и брашното, поръсваме с червения пипер и разреждаме запръжката с гореща вода, докато добие умерена гъстота.
Прибавяме доматеното пюре, размито в малко студена вода, маслините и черния пипер. Варим ястието на умерен огън, докато остане почти само на мазнина.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...