Кулинарни рецепти » Патладжани с ориз

 Патладжани с ориз

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 200 г ориз
• 800 г лук
• 100 мл олио
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на парчета, посоляваме и ги оставяме да се отцедят.

Сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Добавяме парчетата патладжани, заливаме с вода и кипваме заедно с подправките. Прибавяме измития ориз.

Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало