Кулинарни рецепти » Перцуга

 Перцуга

Продукти: (за 4-6 порции)

• 20 пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 парче зелка
• 1 морков
• 300 мл доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 1 непълна к.ч. олио
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината и задушаваме нарязаните на дребно лук и морков.

Леко задушаваме ориза. Нарязваме пиперките и зелето на дребно. Изсипваме всичко в тенджерата под налягане, заливаме с доматения сос и посоляваме.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим ястието 6 мин.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало