Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки от туршия

 Пълнени пиперки от туршия

Продукти: (за 4 порции)

• 15 чушки от туршия
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките за 2-3 часа в студена вода, за да не са много солени, след което ги почистваме от дръжките и семето. Отделяме 12 чушки, които ще пълним, а останалите нарязваме на ситно.

В подходящ съд задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Когато зеленчуците омекнат и водата се изпари, наливаме олиото и запържваме сместа. Прибавяме и също позапържваме обелените и настъргани домати, нарязаните чушки и ориза.

Когато оризът се запържи, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и поръсваме червения пипер. Държим съда на огъня, докато оризът поеме течността и набъбне.

Пълним чушките с тази смес, като не ги препълваме, за да има място оризът да набъбне още. Потапяме отворите на напълнените чушки в брашното и ги нареждаме в тенджера, на дъното на която сме сложили чиния, обърната с отвора надолу. Притискаме чушките със втора чиния, обърната с отвора надолу, и наливаме гореща вода, колкото да ги покрие. Варим на тих огън.

Застройваме готовото ястие със смес от разбитите яйца и прясното мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало