Кулинарни рецепти » Гъби по молдовски

 Гъби по молдовски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг гъби
• 1/3 ч, ч. разтопено масло
• 4 глави лук
• 8 картофа
• 1 ч. ч. сметана
• 2 дафинови листа
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и обелваме гъбите, след което ги слагаме за 10 мин в подкиселена вода. Изплакваме ги със студена вода и ги пускаме за 5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме от водата, охлаждаме леко и нарязваме.

Така приготвените гъби слагаме в тенджера със сгорещено масло, прибавяме солта, черния пипер, дафиновите листа и задушаваме ястието, докато водата се изпари напълно.

Добавяме ситно нарязания и запържен в маслото лук, задушаваме 5 мин и наливаме сметаната. Задушаваме ястието още 5-6 мин на слаб огън. Поръсваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало