Кулинарни рецепти » Леща с цвекло

 Леща с цвекло

Продукти:

• 1 ч. ч. леща
• 7-8 броя листа от цвекло
• 1 глава лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 10-15 скилидки чесън
• 1 ч. л. червен пипер
• чубрица, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистената и измита леща заливаме със студена вода, посоляваме и варим на тих огън заедно със ситно нарязания лук, обелените скилидки чесън, мазнината и червения пипер.

Когато лещата се свари, прибавяме листата от цвеклото, нарязани на ситно и чубрицата. Варим ястието още 10-15 минути. Поднасяме го подправено с оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало