Продукти:
• 1 ч.ч. царевица за варене
• сухи чушки за пълнене
• 3-4 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Киснем измитата царевица 1 нощ в студена вода. Претриваме я с ръце, измиваме в няколко води, заливаме със студена вода и варим до омекване.
Заливаме пиперките с топла вода, за да омекнат. Почистваме ги от семките.
В по-голямата част от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Поръсваме с черния пипер, прибавяме отцедената и посолена царевица.
С така приготвената смес пълним пиперките. Редим ги в широка плитка тенджера, заливаме ги със съвсем слабо подсолена гореща вода и наливаме останалото олио.
Варим ястието на тих огън, докато пиперките останат на мазнина.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...