Продукти: (за 4-5 порции)
• 15-20 лозови листа
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с настърганите домати и ситно нарязаните моркови го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме попарените и нарязани лозови листа и ориза. Поръсваме с червен и черен пипер и задушаваме, докато оризът набъбне.
Накрая прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме на вкус и доваряваме яхнията. Преди да отстраним от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...