Продукти: (за 4-5 порции)
• 15-20 лозови листа
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с настърганите домати и ситно нарязаните моркови го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме попарените и нарязани лозови листа и ориза. Поръсваме с червен и черен пипер и задушаваме, докато оризът набъбне.
Накрая прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме на вкус и доваряваме яхнията. Преди да отстраним от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...