Продукти:
• 12-16 сухи чушки
• 4-5 връзки лапад
• 2 глави лук
• 2-3 домата от консерва
• 250 г натрошено сирене
• 50 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
За заливката:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Попарваме чушките в гореща вода, за да омекнат. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лапада и лука. Задушаваме ги в олиото и малко вода.
Щом поомекнат, прибавяме ориза, наливаме малко гореща вода и задушаваме 5-6 мин. Сипваме натрошеното сирене и пасираните домати, посоляваме, поръсваме червения и черния пипер и разбъркваме.
Напълваме чушките с приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко и малко вода, и печем в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...