Кулинарни рецепти » Печен лук с домати

 Печен лук с домати

Продукти за 4 порции:

• 4 средно големи глави лук
• 300 г домати
• 15 г краве масло
• 1 парченце целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца.

Настъргваме целината на ситно ренде и разбъркваме със сол, смлян черен пипер и нарязаните домати.

Слагаме обеления лук в намазан с мазнина съд, заливаме с приготвената смес, прибавяме парченца масло и печем под похлупак, докато омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало