Продукти:
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. галета
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на тънки филийки.
Подреждаме един ред доматени кръгчета в намаслена тавичка, заливаме с част от олиото, посоляваме и ги поръсваме с галета, прясно смлян черен пипер и наситнен магданоз.
Покриваме доматите с лучени филийки и поръсваме по същия начин с подправки. Продължаваме да редим лук и домати до изчерпване на продуктите, като последният ред трябва да е от домати.
Изпичаме плакията в умерено загрята фурна и я поднасяме студена.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...