Продукти:
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. галета
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на тънки филийки.
Подреждаме един ред доматени кръгчета в намаслена тавичка, заливаме с част от олиото, посоляваме и ги поръсваме с галета, прясно смлян черен пипер и наситнен магданоз.
Покриваме доматите с лучени филийки и поръсваме по същия начин с подправки. Продължаваме да редим лук и домати до изчерпване на продуктите, като последният ред трябва да е от домати.
Изпичаме плакията в умерено загрята фурна и я поднасяме студена.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...