Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг картофи
• 3-4 домата
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. оцет
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на резенчета.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, разстиламе отгоре ориза, посоляваме и поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз.
Покриваме с нарязаните на кръгчета домати, заливаме с мазнината и малко топла вода и печем в умерена фурна.
Малко преди да извадим ястието от фурната, подправяме с чесъна, който сме счукали с оцета и малко сол.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...