Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг картофи
• 3-4 домата
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. оцет
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на резенчета.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, разстиламе отгоре ориза, посоляваме и поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз.
Покриваме с нарязаните на кръгчета домати, заливаме с мазнината и малко топла вода и печем в умерена фурна.
Малко преди да извадим ястието от фурната, подправяме с чесъна, който сме счукали с оцета и малко сол.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...