Кулинарни рецепти » Агнешко с ориз на фурна

 Агнешко с ориз на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг обезкостено агнешко месо /цяло парче/
• 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2-3 стръкчета пресен девисил
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме цялото парче месо в подсолена вода.

В половината от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме ориза и пържим, докато зърната станат прозрачни. Сипваме наситнения девисил.

Разстиламе сместа в тавичка, слагаме отгоре парчето месо и го намазваме с останалата мазнина. Наливаме от бульона, в който сме варили месото, до 2/3 от височината на продуктите. Печем в умерена фурна, като от време на време обливаме със соса от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало