Кулинарни рецепти » Агнешки гювеч

 Агнешки гювеч

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 4-5 чушки
• 500 г картофи
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, а чушките нарязваме на кръгчета.

Нарязваме месото на по-големи парчета и заедно със ситно нарязания лук го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, посоляваме и прибавяме нарязаните чушки и картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите, поръсваме червения пипер и продължаваме да задушаваме на тих огън.

Когато месото и картофите омекнат напълно, прибавяме ориза и задушаваме още 15 мин.

Накрая прехвърляме ястието в предварително затоплен глинен съд и печем в умерена фурна. Поръсваме готовия гювеч с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: Златка Георгиева

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало