Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешка кайма
• 800 г картофи
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. галета
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към каймата. Прибавяме също така яйцето, галетата, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Покриваме с пергаментова хартия /или алуминиево фолио/ и печем 1 част в предварително загрята умерена фурна. След това изваждаме и оставяме да изстива около 20 мин.
Обелваме измиваме и сваряваме картофите с млякото, 2 ч.ч. вода, маслото, черен пипер и сол. Прехвърляме поизстиналата кайма в по-широка тавичка и разстиламе отгоре пюрето, като правим по него бразди с помощта на вилица. Слагаме отново в загрятата фурна и печем още десетина минути.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...