Кулинарни рецепти » Гювеч по Средногорски

 Гювеч по Средногорски

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 300 г гъби
• 100 г бамя
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 ч. ч. ориз
• 1-2 картофа
• 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
• 1/2 ч. ч. олио
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 2-3 яйца
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едри парчета месото и го задушаваме в част от олиото и малко вода. Изваждаме го от съда. На негово място пускаме ситно нарязания лук, доматите и червения пипер и леко задушаваме.

Връщаме месото отново в тенджерата, заливаме с виното и гореща вода и оставяме да кипне. Прибавяме гъбите, а след малко - нарязаните чушки и почистената бамя. Последни добавяме картофите, нарязани на кръгчета, а след тях и ориза.

Изсипваме ястието в подходящ съд (най-добре в глинен гювеч) и го печем в силно загрята фурна. След 10-15 минути поливаме с разбити в кисело мляко яйца и отново запичаме. При сервиране наръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало