Кулинарни рецепти » Гювеч по Средногорски

 Гювеч по Средногорски

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 300 г гъби
• 100 г бамя
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 ч. ч. ориз
• 1-2 картофа
• 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
• 1/2 ч. ч. олио
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 2-3 яйца
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едри парчета месото и го задушаваме в част от олиото и малко вода. Изваждаме го от съда. На негово място пускаме ситно нарязания лук, доматите и червения пипер и леко задушаваме.

Връщаме месото отново в тенджерата, заливаме с виното и гореща вода и оставяме да кипне. Прибавяме гъбите, а след малко - нарязаните чушки и почистената бамя. Последни добавяме картофите, нарязани на кръгчета, а след тях и ориза.

Изсипваме ястието в подходящ съд (най-добре в глинен гювеч) и го печем в силно загрята фурна. След 10-15 минути поливаме с разбити в кисело мляко яйца и отново запичаме. При сервиране наръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало