Продукти: (за 4 порции)
• 8 котлетчетата
• 8 големи листа от кисело зеле
• 1-2 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетчетата, подсушаваме ги и отстраняваме костите. Начукваме пържолките с дървено чукче и ги натриваме със сол, смлян кимион и черен пипер. След това завиваме всяка пържолка в зелев лист и ги нареждаме в тенджера.
Наливаме олиото и 2 ч.ч. топла вода и задушаваме пържолките на тих огън, докато омекнат. Накрая ги запичаме около 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...