Продукти: (за 4 порции)
• 8 котлетчетата
• 8 големи листа от кисело зеле
• 1-2 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетчетата, подсушаваме ги и отстраняваме костите. Начукваме пържолките с дървено чукче и ги натриваме със сол, смлян кимион и черен пипер. След това завиваме всяка пържолка в зелев лист и ги нареждаме в тенджера.
Наливаме олиото и 2 ч.ч. топла вода и задушаваме пържолките на тих огън, докато омекнат. Накрая ги запичаме около 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...