Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг тлъсто телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г картофи
• 1 буркан консервиран зеленчук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещеното олио. Посоляваме, прибавяме лука, нарязан на тънки филийки, запържваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 1 ½ ч.ч. вода и варим месото, докато омекне.
Прибавяме картофите, нарязани на филийки, а след десетина минути – консервирания зеленчук и ситно нарязания магданоз. Изсипваме ястието в тавичка /или пръстен гювеч/ и печем в предварително загрята умерено силна фурна. Можем да залеем готовия гювеч с 3-4 разбити яйца и да го запечем в силна фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...