Кулинарни рецепти » Северняшко вретено

 Северняшко вретено

Продукти:

• 1 кг свинско месо от бут
• 500 г гъби
• 2 връзки пресен лук или 2-3 глави стар лук
• 1 к. ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч. ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, които начукваме на много тънко, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаните гъби и също ги запържваме. Сипваме ориза, наливаме 3 к. ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим ястието на тих огън, докато оризът стане полуготов.

Върху всяко парче месо слагаме от пълнежа, навиваме на руло и завързваме с конец. Така приготвените вретена слагаме в тавичка, заливаме с 1 ч. ч. бяло вино и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало