Кулинарни рецепти » Мусака с праз

 Мусака с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг кайма (смес)
• 7-8 стръка праз
• 1 глава кромид лук
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 лимон
• 2-3 с. л. олио
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пържим каймата в олиото, докато се раздроби добре. Солим със сол, червен и черен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и доматеното пюре, размито в малко студена вода. Държим на огъня още 5-10 мин.

В плитка тенджера редим пласт от почистения, измит и нарязан на парченца по 2 см праз. Разстиламе каймата. Нареждаме парченцата обелен лимон. Отгоре я покриваме с останалия праз, нарязан също на парченца.

Заливаме с гореща вода. Варим на тих котлон, докато празът омекне.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало