Кулинарни рецепти » Мусака с праз

 Мусака с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг кайма (смес)
• 7-8 стръка праз
• 1 глава кромид лук
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 лимон
• 2-3 с. л. олио
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пържим каймата в олиото, докато се раздроби добре. Солим със сол, червен и черен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и доматеното пюре, размито в малко студена вода. Държим на огъня още 5-10 мин.

В плитка тенджера редим пласт от почистения, измит и нарязан на парченца по 2 см праз. Разстиламе каймата. Нареждаме парченцата обелен лимон. Отгоре я покриваме с останалия праз, нарязан също на парченца.

Заливаме с гореща вода. Варим на тих котлон, докато празът омекне.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало