Кулинарни рецепти » Мусака Едно към десет

 Мусака Едно към десет

Продукти: (за 3 порции)

• 100 г овнешко месо
• 1 кг картофи
• 1-2 ч.ч. месен бульон
• сол, черен пипер

За масленото тесо:

• 100 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол


Омесваме маслено тесто от брашното, яйцето, маслото и малко сол и го оставяме да отлежи 30 мин.

Нарязваме месото на мънички парченца и го слагаме в плитка тава заедно с обелените и нарязани на кубчета картофи. Заливаме със силен месен бульон така, че картофите да са почти покрити. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и отгоре оформяме “капак “ от масленото тесто.

Печем мусаката в слаба фурна 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало