Кулинарни рецепти » Стомна кебап

 Стомна кебап

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко месо от плешката или гърдите
• 100 г краве масло
• 500 г пресен лук
• 250 г червени домати
• 1 с.л. брашно
• балканска чубрица
• пресен джоджен
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите, нарязваме го на парченца и го слагаме в пръстен съд /най-добре стомна/. Прибавяме нарязания пресен лук, магданоза, чубрицата, джоджена, маслото, черен пипер и сол, червените домати, нарязани на дребно.

Накрая прибавяме размитото с малко вода брашно, хубаво разбъркваме и заливаме с топла вода. Запушваме устата на стомната. Заравяме стомната в жарава и задушаваме около 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало