Кулинарни рецепти » Овнешко с макарони

 Овнешко с макарони
/Гърция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг овнешко месо
• 500 г къси макарони
• 5-6 зрели домати
• 1 средно голяма глава лук
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 глава чесън
• 200 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на порции и го слагаме в намаслена тава. Обелваме доматите, нарязваме ги на ситно и ги смесваме със ситно нарязаните лук и чесън, мазнината, черен пипер и сол.

Изливаме сместа при месото, прибавяме 1 ч.ч. вода и печем около 2 часа до зачервяване на месото в предварително загрята умерена фурна.

Обръщаме месото, доливаме 3 ч.ч. вода и когато водата кипне, добавяме макароните. Печем, докато се изпари водата. Поднасяме ястието, поръсено с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало