Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг червено цвекло
• 750 г кайма
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме главички цвекло, големи колкото картоф. Сваряваме ги в подсолена вода, обелваме ги, отрязваме им капаче и ги издълбаваме внимателно.
Запържваме в 3 с.л. масло каймата, ситно нарязаната вътрешност от цвеклото и настъргания лук. Прибавяме ситно нарязаното яйце и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Пълним главичките цвекло с тази смес, захлупваме ги с капачетата им, нареждаме ги изправени в тавичка и ги заливаме с вода и останалото разтопено масло. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...