Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко агнешко месо, лишено от мазнини
• 1 к.ч. краве масло
• 200 г ситен булгур
• 4 глави лук
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• канела, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Избираме прясно заклано месо, измиваме го, подсушаваме и заедно с почистения лук прекарваме няколко пъти през месомелачка, за да се получи ситна кайма. Прибавяме смления черен пипер, сол, канела и кимион. Накисваме булгура за 15 мин, отцеждаме го и го смесваме с каймата.
Прекарваме отново сместа през месомелачка, за да получим мека като тесто кайма. Разстиламе така приготвената кайма в намаслена тавичка, заглаждаме с ножа и след това нарязваме на ромбчета. Печем ястието около 20 мин в умерена фурна. Поднасяме го топло с различни гарнитури.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...