Кулинарни рецепти » Андалузки бифтеци

 Андалузки бифтеци
/Испания/

Продукти: (за 4 порции)

• 4 бифтека
• 2 патладжана
• 120 г шунка
• 3 домата за заливката
• 4 големи домата за пълнене
• 120 г задушен ориз
• 2 глави лук
• 20 г краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме леко начуканите бифтеци от двете страни със зехтин и ги оставяме за малко да поемат мазнината.

Нарязваме измитите патладжани надлъжно, издълбаваме част от вътрешността им и ги пълним със ситно нарязаната шунка, прибавяме парченце масло и печем. Задушаваме трите домата, измити и нарязани наситно, в масло, заедно със ситно нарязания и леко запържен лук и след това пресоваме.

Отрязваме капачетата на големите домати, издълбаваме сърцевината с лъжичка и ги пълним със задушен ориз.

Слагаме бифтеците под грил и ги изпичаме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги подреждаме в блюдо за сервиране. Около тях подреждаме печените патладжани, пълнените домати и заливаме със задушените домати, смесени със сока от печенето на бифтеците и малко разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало