Прoдукти:
• 1 кг свински врат без кости
• 1 бира
• 3-4 скилидки чесън
• 1 морков
• 2 кисели краставички
• 2 с.л соев сос
• 1 с.л дижонска горчица
• кимион (на върха на ножа)
• индийско орехче
• джинджифил
• 1 к.л. чесън на прах
• 1 щипка чубрица
• мащерка
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, подсушаваме месото и го шпековаме с нарязаните чесън, морков и кисели краставички. Смесваме соевия сос с горчицата и с тази смес намазваме месото. Оставяме го 1 час, за да се овкуси.
Смесваме всички сухи подправки и оваляме хубаво месото в тях. Слагаме го в йенска тенджера и наливаме бирата. Захлупваме с капак или фолио и печем в сгорещена на 250°С фурна.
Сервираме със задушени зеленчуци, картофи или варен ориз.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...