Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 1 филия бял хляб
• 1/2 к.ч. прясно мляко или вода
• 2 сурови яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
За плънката:
• 1 морков
• 1 парче целина
• 50 г сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме добре каймата с дребно нарязаните лук и магданоз, суровите яйца /без единия белтък, който сме отделили за намазване на рулото/, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи около 30 мин на хладно и разстиламе върху мокра кърпа на правоъгълен пласт с дебелина около 2 см, върху който по дължина нареждаме продуктите за плънката по следния начин:
Разрязваме твърдо сварените яйца по дължина на половинки и ги нареждаме през 3-4 см. Около тях нареждаме нарязаната на ивички сланина и предварително сварените в подсолена вода морков и целина, които също сме нарязали на ивички.
С помощта на кърпата навиваме каймата с плънката на руло. Притискаме рулото по дължина и в краищата, за да не изпадне плънката и слагаме в намаслена тава. Намазваме рулото отгоре с отделения и леко разбит белтък, поръсваме с галетата, заливаме с олиото, набождаме на няколко места с вилица и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...