Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг свинско филе
• 2 парчета шунка
• 100 г кашкавал
• 4 резенчета бекон
• 2 големи глави лук
• 150 мл коняк (шери)
• мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме филето по дължина на две. В двете парчета оформяме “джобове” за пълнене. Посоляваме.
Нарязваме шунката и кашкавала на пръчици и ги нареждаме като плънка в джобовете. Поръсваме отгоре с мащерка и завиваме ролца, които завързваме с връв напряко.
Запичаме ги в тавичка върху слой от лук, като покриваме филето с резенчетата бекон и заливаме всичко това с вино.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...