Кулинарни рецепти » Пудинг с месо

 Пудинг с месо

Продукти:

• 150 г смляно телешко месо
• 150 г смляно свинско месо
• 150 г смляно говеждо месо
• 80 г овесени ядки
• прясно мляко
• 1 ябълка
• 4 зелени маслини
• 100 г гъби
• 2 яйца
• сол,
• краве масло за намазване на формата

Начин на приготвяне:

Накисваме овесените ядки в малко прясно мляко и щом набъбнат, ги разбъркваме със смляното месо, обелената и нарязана на ситно ябълка, почистените, измити и нарязани на ситно гъби, нарязаните на кубчета маслини и разбитите яйца.

Подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме сместа в намаслена форма за пудинг и печем в предварително загрята слаба фурна. Поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало