Продукти: (за 8 порции)
• 1,5 кг свински гърди без кости
• 300 г свинска кайма
• 2 филии бял хляб без кората
• 1 яйце
• 1 зелена чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 непълна ч.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме каймата в дълбок съд и прибавяме към нея накиснатия и изцеден хляб, яйцето, нарязаната чушка, ситно нарязан магданоз и сол на вкус.
Измиваме месото, посоляваме и леко го начукваме. Разстиламе върху него каймата, завиваме на руло, връзваме стегнато със здрав конец и запържваме от всички страни.
Слагаме рулото в намаслена тавичка, заливаме с виното и 1 к.ч. вода и печем 90 мин в силно загрята фурна. Преди сервиране освобождаваме от конците и нарязваме на порции.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...