Кулинарни рецепти » Свински гърди по тракийски

 Свински гърди по тракийски

Продукти: (за 8 порции)

• 1,5 кг свински гърди без кости
• 300 г свинска кайма
• 2 филии бял хляб без кората
• 1 яйце
• 1 зелена чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 непълна ч.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд и прибавяме към нея накиснатия и изцеден хляб, яйцето, нарязаната чушка, ситно нарязан магданоз и сол на вкус.

Измиваме месото, посоляваме и леко го начукваме. Разстиламе върху него каймата, завиваме на руло, връзваме стегнато със здрав конец и запържваме от всички страни.

Слагаме рулото в намаслена тавичка, заливаме с виното и 1 к.ч. вода и печем 90 мин в силно загрята фурна. Преди сервиране освобождаваме от конците и нарязваме на порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало