Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко филе
• 4-5 сварени яйца
• 1-2 моркова
• 1 щипка канела
• 1-2 с.л. галета
• черен и червен пипер, сол
• мазнина за печене
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето напречно на филии, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол, черен и червен пипер.
Нарязваме яйцата на ситно, наръсваме ги с канела и галета и ги слагаме върху филенцата. Слагаме и по малко настъргани моркови.
Навиваме филенцата на рулца, които завръзваме с конец и подреждаме в намазнена тавичка. Заливаме с малко вода и печем в умерена фурна. Готовите рулца поливаме с гъст доматен сок.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...