Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко филе
• 4-5 сварени яйца
• 1-2 моркова
• 1 щипка канела
• 1-2 с.л. галета
• черен и червен пипер, сол
• мазнина за печене
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето напречно на филии, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол, черен и червен пипер.
Нарязваме яйцата на ситно, наръсваме ги с канела и галета и ги слагаме върху филенцата. Слагаме и по малко настъргани моркови.
Навиваме филенцата на рулца, които завръзваме с конец и подреждаме в намазнена тавичка. Заливаме с малко вода и печем в умерена фурна. Готовите рулца поливаме с гъст доматен сок.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...