Продукти: (за 6 порции)
• 1 заек /около 2 кг/ заедно с дреболиите
• 3 кг прясно зеле
• 250 мл олио
• 400 г домати
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме заека. Накисваме го за 1 нощ в подкиселена вода. На другия ден го отцеждаме и го натриваме със сол отвътре и отвън.
Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на малки парченца. Почистваме зелето и го нарязваме на много тънки ивички – като слама.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме зелето и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме със сол и червен пипер и разбъркваме.
Смесваме част от задушеното зеле със заешките дреболии, обелените и ситно нарязани домати и ситно нарязания чесън. Подправяме с черен пипер и пълним заека с тази плънка.
Зашиваме отвора и слагаме заека в намаслена тавичка. Покриваме с останалото зеле и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...