Продукти: (за 4 порции)
• 8 свински пържолки
• 50 г краве масло
• 150 г пушено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко пържолките и ги натриваме с черен пипер и сол.
Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и нареждаме в нея 1 ред пържолки. Отгоре покриваме с тънки филийки пушено сирене. Нареждаме втори ред пържолки и отново покриваме с пушено сирене. Слагаме тук там парченца масло. Разбиваме киселото мляко с малко вода и заливаме пържолките с него.
Захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...