Кулинарни рецепти » Агнешко от Неапол

 Агнешко от Неапол

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 глави лук
• 1 кг картофи
• 2 с.л. пресен риган или 2 ч.л. сух
• 4 с.л. нарязан пресен магданоз
• 6 с.л. нарязан пресен босилек
• 2 скилидки чесън
• 1 кг домати
• 30 г краве масло
• 4 с.л. зехтин
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на малки парчета. Обелваме лука и го нарязваме на четвъртинки. Обелените картофи нарязваме на едро, а доматите – на кръгчета.

Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме подходяща тавичка с масло.

Подсушаваме агнешкото с кухненска хартия и го слагаме в тавата заедно с лука, картофите и намачкания чесън. Посоляваме, поръсваме черен пипер, магданоз, босилек и риган. Отгоре покриваме с парчетата домати и с парченца масло. Заливаме със зехтина.

Слагаме ястието за 1 час и половина във фурната, докато месото стане съвсем крехко, а картофите добре опечени. Сервираме го топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало