Продукти:
• 4 кофички кисело мляко
• 1 опаковка майонеза
• 1 буркан стерилизирани краставички
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Сипваме млякото в тензухена торбичка и го оставяме 1 нощ да се отцежда.
Нарязваме краставичките на малки кубчета и ги прибавяме към отцеденото мляко заедно с майонезата, смлените орехи, счукания чесън, лимоновия сок и солта. Разбъркваме добре сместа и я сипваме в широка чиния за сервиране.
Украсяваме с маслини, къдраво нарязан кашкавал и магданозени клончета. Оставяме предястието да престои известно време в хладилник преди да поднесем.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...