Продукти:
• 1 зелена салата /или маруля/
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме листата на зелената салата, измиваме ги добре, нарязваме ги на ивички и ги заливаме със сметаната, която разбили заедно с олиото, половината от сварените яйца, нарязани на ситно, ситно нарязан магданоз и сол на вкус.
Разбъркваме добре и изсипваме салатата в чиния за сервиране. Отгоре украсяваме с останалите яйца, нарязани на кръгчета или резенчета, и с магданозени клончета.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...