Кулинарни рецепти » Парфе Елизабет

 Парфе Елизабет

Продукти: (за 4-6 порции)

• 8 с.л. бяло вино или шери
• 2 с.л. коняк (бренди)
• кора от лимон
• 60 г захар
• 300 мл бита сметана
• индийско орехче

Начин на приготвяне:

Смесваме първите три съставки в порцеланов съд и ги оставяме да престоят така една нощ. На следващият ден прибавяме захарта, сметаната и индийското орехче.

Изсипваме сместа в малки стъклени чаши и ги поставяме на студено място. Преди сервиране поръсваме с кора от лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало