Продукти:
• 200 г краве масло
• 250 г брашно
• 150 г захар
• 500 мл прясно мляко
• 1 ванилия
• 8 яйца
• сол
За заливката:
• 500 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 100 г захар
• 2 с.л. ром
• 3 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като внимаваме да не загори. Прибавяме топлото мляко и бъркаме, докато получим еднородна смес. Варим 4-5 мин, сваляме от огъня и при непрекъснато бъркане 100 г захар, ванилията и жълтъците (един по един).
Разбиваме белтъците с останалата захар и внимателно ги съединяваме с млечния крем. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на водна баня в силна фурна.
Отделно приготвяме заливката, като разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното, захарта и 1 ч.ч. мляко. Бъркаме, докато получим гладка смес. Изсипваме я с бъркане в останалото врящо мляко и прибавяме какаото и рома. Варим 2-3 мин и поднасяме заливката към готовото суфле.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...